Nieuws

Producttest 15 paar allround handschoenen

Een helder stel ogen om te kijken waar je heen wilt (of moet), een goed evenwichtsgevoel en natuurlijk ook een frisse geest om verkeerssituaties goed te kunnen inschatten. Allemaal randvoorwaarden voor een leuke en bovenal veilige rit. Maar heb je je ooit wel eens beseft dat je al deze zaken niet nodig zou hebben zonder een stel goed functionerende handen?

Die zorgen er immers voor dat je überhaupt vooruit en ook weer tot stilstand komt. Je handen zijn het belangrijkste mechanisme in het beheersen van de motor. Dat stelt handschoenfabrikanten echter wel voor een dilemma: enerzijds verpak je de handen het liefst in gewapend beton om ze te beschermen bij een val, anderzijds is een flinke mate aan bewegingsvrijheid/flexibiliteit noodzakelijk om de motor überhaupt te kunnen besturen.
In een uitgebreide producttest gaan we op pad met vijftien paar allround handschoenen vanaf goed honderd euro. De verschillen in pasvorm en draagcomfort, uitrusting en afwerking, weersbescherming en natuurlijk de beschermende eigenschappen worden in dit onderlinge treffen genadeloos blootgelegd.

Welke er onder de streep als beste uit de bus komt? Dat lees je in MotoPlus 11/2020, die vanaf 29 mei aanstaande in de winkel ligt!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws