Nieuws

Prinsjesdag: voorlopig geen automobilist op 125 cc motorfiets

Een tijd geleden pleitte RAI Vereniging Voorzitter Steven van Eijck voor een verlaging van de eisen voor automobilisten om op een 125 cc motorfiets (A1-rijbewijs) te mogen rijden, waarbij ondermeer het theorie-examen onder voorwaarden zou kunnen vervallen.

Reden hiervoor was de groeiende behoefte aan individueel vervoer in de 1,5-meter-samenleving. Afgelopen Prinsjesdag werd duidelijk dat de rijbewijseisen voorlopig niet worden aangepast. Ondanks het voorstel van de RAI Vereniging ziet het ministerie van Infrastructuur en Milieu er toch vanaf om op korte termijn de rijbewijseisen voor ervaren automobilisten, die op een lichte 125 cc motorfiets willen rijden te versoepelen.

Ook werd duidelijk dat de motorbranche geen toegang krijgt tot de ‘TVL-regeling’ (Tegemoetkoming Vaste Lasten). De branche wordt volgens de RAI Vereniging in tegenstelling tot de fiets-, scooter- en kampeerbranche, als enige mobiliteitssector zonder geldige reden buiten de TVL-regelgeving, die inzet kader van de corona-crisis in het leven is geroepen, gehouden. Hierdoor blijft het noodloket voor deze ondernemers – ook met aanzienlijk omzetverlies – bij voorbaat gesloten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.