Nieuws

Primeurtest: Super Tenere

Gisteren keerde onze testrijder terug uit Frankrijk, waar hij als één van de allereersten een uitgebreide testrit heeft mogen maken met de nieuwe Yamaha Super Ténéré. Met deze stoere allroad stapt Yamaha opnieuw in het segment van de zware, snelle allroads, waarbij ze het moeten opnemen tegen – uiteraard – de BMW R1200GS, maar ook tegen machines als de Triumph Tiger, Honda Varadero, KTM Adventure en Ducati Multistrada. Na het lange voortraject is iedereen natuurlijk reuze-nieuwsgierig naar het rijden van de Super Ténéré. maar iedereen kan gerust zijn: de rijkwaliteiten zijn top! De machine valt vooral op met zijn zitkomfort en heerlijke vering. Het nieuwe tweecilinder-motorblok blijkt superelastisch en trekt over een hele breed toerengebied. Daarbij is de actieradius dankzij de 23-liter-tank lekker groot en werkt de cardanaandrijving ook nog eens fijn en zonder hinderlijke reacties.

Nadelen? Mmmm, het hoge gewicht blijkt inderdaad best nadrukkelijk aanwezig en heeft invloed op de handelbaarheid. Ook de bescherming tegen weer en wind had beter gekund en tot slot zetten we vraagtekens bij de enorme uitlaatdemper naast het achterwiel, die is gemaakt van gewoon staal en dus roestgevoelig zal zijn.

In MotoPlus 10, die woensdag 19 mei verschijnt, lees je het uitgebreide eerste testverslag met de nieuwe Yamaha Super Ténéré.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws