Nieuws

Primeur in Ducati Clubrace: Ladies Cup

Primeur in Ducati Clubrace: Ladies Cup

Met een groot aantal klassen, waarin het Italiaanse raspaard Ducati centraal staat, komen de motorwegraceliefhebbers in het weekend van 30 en 31 mei volop aan hun trekken. Op het TT Circuit Assen wordt die dagen de Ducati Clubrace gehouden, een evenement dat bol staat van mooie raceklassen en veel vertier. Uniek is dat er een speciale klasse voor dames wordt verreden, de Lincoln Electric Ladies Cup. Totaal zijn er twaalf klassen in het aantrekkelijke raceprogramma opgenomen. Zaterdag 30 mei wordt om 10.00 uur begonnen, zondag 31 mei begint het evenement om 11.00 uur.

Uniek in dit weekend is de Lincoln Electric Ladies Cup, waarvoor zich in de afgelopen periode al veel stoere vrouwen hebben aangemeld. Zij komen aan de start op een Europese of Amerikaanse motor met maximaal drie cilinders, of een Italiaanse motor met vier cilinders. Het is voor het eerst dat de Ducati Clubrace een aparte klasse voor vrouwen in het leven heeft geroepen. Deelnemers aan deze Lincoln Electric Ladies Cup komen vanuit het gehele land. Er zijn aanmeldingen van vrouwelijke coureurs uit Groningen, Breda, Lienden, Maarssen en tal van andere plaatsen. De organiserende Ducati Club geeft met het opzetten van deze klasse voor vrouwen een invulling aan de wens van vrouwen om te gaan racen op een echt circuit.

Motorsporters kunnen hun hart overigens ook ophalen aan de andere klassen. Van de twaalf categorieën die op het programma staan, is de Ducati 3D-cup een bijzonder aantrekkelijke raceklasse, net als de Ducati open klasse. De belangstelling van coureurs is bijzonder groot en deze categorieën zullen ongetwijfeld een vol deelnemersveld kennen.
Bijzondere aandacht verdient de Superbike Revival. Deze neemt de motorsportliefhebbers mee naar de beginjaren van het WK Superbike. In deze klasse worden alle Superbikes uit de periode van 1980 tot en met 1992 toegelaten. Hierbij is er ook deelname uit het buitenland.
In de klasse Thunderbikes komt er een bekende coureur in actie, Arie Vos (Oss) zal hier zijn opwachting maken. Vos is meermalig Nederlands kampioen Superbikes en Supersport en zal zeker zorgen voor een spectaculaire inbreng.
Het volledige overzicht van klassen dat in het laatste weekend van mei op het TT Circuit aan de start komt is: 3D-cup; Ducati open klasse; BoTT revival; SBK revival; Thunderbikes; Classics; Euroclassics; Eurosingles; KTM RC cup; Lincoln Ladies cup; Nordic BoTT en Twincup.
Niet alleen op het circuit is veel te doen, ook op de paddock. Publiek kan zonder extra kosten op de paddock komen en niet alleen de rijders en motoren van nabij aanschouwen, ook is er veel vertier.
Bijzonder is de aanwezigheid bijvoorbeeld van de Salamoto-Drome, de spectaculaire “steile wand”, waarin motorrijders laten zien dat er in een ton gereden kan worden tegen de verticaal staande wanden. Een bijzonder spektakel.
De paddock biedt nog meer vertier, want er is ook een onderdelenmarkt en Ducatibezitters kunnen een uitdraai ontvangen van de prestaties die de motor in zich heeft.
De entree voor dit evenement is bijzonder laag. Kaarten voor de Ducati Clubrace zijn te bestellen tot 22 mei via de voorverkoop á €10,00 via de clubwinkel van Ducati Club Nederland, https://wqd.nl/DCR2015.
Daarna zijn de kaarten aan de kassa van het TT Circuit te verkrijgen voor €12,50.
Een kaartje geeft toegang tot het evenement voor het volledige weekend.
Zie ook www.ducaticlubrace.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws