Nieuws

Prijs Ténéré 700 World Raid bekend

In de week dat Yamaha bekend maakt dat het na 43 deelnames niet langer met een fabrieksteam deelneemt aan Le Dakar, maakt de fabrikant uitgerekend de prijs van een woestijnschip bekend. Aan de Ténéré 700 World Raid hangt een prijskaartje van € 14.499,-.

De über-Ténéré 700 met de 23-liter tanks en hoogwaardiger en langere vering is daarmee € 2.400,- duurder dan de gewone Ténéré 700. Ergens daartussen bungelt de Ténéré 700 Rally Edition die € 13.599,- kost. Die € 2.400,- is een serieuze klap geld, maar je krijgt er flink wat meer voor zoals je hier kunt lezen.

Yamaha pronkt er graag mee dat motoren als de Ténéré 700 onder meer het resultaat zijn van de deelnames aan marathonrally’s. Sinds 1979 nam het merk van de gekruiste stemvorken deel aan Parijs – Dakar. De laatste overwinning is die van – wie anders – Stéphane Peterhansel in 1998, maar Yamaha was ook dit jaar met Adrien van Beveren nog uiterst competitief. Daaraan komt dus een einde. De modellen die bij monster-rally’s à la Dakar worden ingezet, sluiten volgens Yamaha niet meer aan bij de verwachtingen die een consument van een adventure-fiets heeft.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws