Nieuws

Prijs Royal Enfield Shotgun 650 bekend

Een limited edition van de Shotgun 650 trapte de productie van de cruiser af, maar de Royal Enfield-fabriek in India vervaardigt nu in volle vaart de gewone productiemodellen.

De Shotgun is weliswaar helemaal nieuw (halverwege 2023 gisten we nog of het model definitief zou komen), maar het blok is een oude bekende. Het is de soepele en fraai gestylde tweecilinder die we al kennen van de Interceptor en Continental. Reken op 47 uiterst cooperatieve pk en 52,3 Nm die er vloeiend uitkomen. Het is meer dan voldoende voor het inzetgebied dat Royal Enfield voor ogen heeft: van stadscentrum tot buitenweg.

Waar je ook rijdt op de Shotgun, het draait allemaal om stijl. Dus is de motorfiets in een mum van tijd om te toveren van een twee- in een coole minimalistische eenzitter. Dat zadel staat op een custom-lage 795 millimeter en de zitpositie is rechtop zoals het hoort bij dit soort motoren. Een Ø 43 millimeter Showa voorvork verzorgt de vering en demping vooraan. Achteraan doet een set stereoschokdempers dat.

Zoals altijd bij de kleuren gaat Royal Enfield helemaal los op de (vier) namen daarvan: Stencil White, Plasma Blue, Green Drill en Sheetmetal Grey. Laat het fraaie Indiase sausje er vanaf en het leest als wit, blauw, groen en grijs. De prijs van de grijze versie bedraagt € 9.099,-, de groene en de blauwe hebben een prijskaartje van € 9.249,- en de witte versie eentje van € 9.399,-.

Het wekt geen verbazing dat Royal Enfield een uitgebreide catalogus met accessoires heeft. Eigenaren kunnen kiezen uit 31 verschillende onderdelen om het custom-karakter van de Shotgun te benadrukken. Kijk hier voor alle details van de Shotgun 650 of voor het maken van een testrit.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws