Premium

Zo gaan jouw motorvakantiefoto’s van saai naar super

Verhalen over motorvakanties zijn mooi, maar foto’s maken tijdens je vakantie is natuurlijk nog veel mooier! Dat kan best moeilijk zijn, toch? Als het aan motorreisjournalist en fotografiegoeroe Dirk Schäfer ligt niet. Met enkele tips van zijn hand gaan ook jouw foto’s van saai naar super!

Wanneer je maar genoeg foto’s maakt, zit er altijd wel een scherpe tussen immers. De waarheid als een koe, alleen is een scherpe foto niet per definitie ook een mooie, laat staan pakkende foto. Fotografie is een vak apart en zal dat ook altijd blijven. Een goede fotograaf maakt namelijk niet alleen een foto die die je interesse prikkelt, maar die ook in één beeld een groot deel van het verhaal erachter vertelt.

Dat lijkt heel simpel, maar blijkt in de praktijk best gecompliceerd. Hoe vaak kom je wel niet thuis van een reis, waar blijkt dat de gemaakte foto’s helemaal geen recht doen aan al het moois dat je hebt onderweg gezien. “Wanneer je zomaar lukraak knipt, missen foto’s dynamiek, ogen saai. Vaak komt dat omdat er diepte mist, simpelweg omdat dit er ook niet in zit”, legt Dirk Schäfer uit, wiens prachtige reisverhalen je met enige regelmaat in MotoPlus tegenkomt. Wij spreken hem thuis in het Duitse Essen, waar hij uitlegt hoe je met een paar simpele trucs, je foto’s naar een heel ander plan tilt!

Benieuwd naar alle tips en tricks van Dirk Schäfer? Je leest het in MotoPlus 12/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws