Premium

Wereldwijde Grand Prix voor Yamaha-monteurs

Al twintig jaar organiseert Yamaha een wereldwijde competitie voor haar monteurs: de Yamaha World Technician Grand Prix. Om daaraan mee te kunnen doen moet je eerst de nationale ronde winnen en het daarna opnemen tegen de zestien winnaars uit andere Europese landen. Maar het harde werken wordt beloond, met een snoepreisje naar het hoofdkwartier in Japan.

Om daarop kans te maken moet je dus eerst de nationale competitie winnen. Wil je daaraan meedoen, dan moet je wel de Technician I opleiding van het Yamaha Motor Academy-programma hebben afgerond, en van Technician II in elk geval de online modules hebben volbracht. De National Technician GP’s bevatten eveneens een online deel en in een aantal landen ook een ‘live’ sleutelcompetitie. Dat zijn logischerwijs de grotere landen: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Zwitserland en Scandinavië.
Hoewel in 2023 de competitie eindelijk weer doorgang vond, is nog niet alles hetzelfde als voorheen. De wereldfinale, die zoals gewoonlijk in Iwata plaatsvindt, heeft dit jaar een ceremonieel karakter. De top 3’s uit de verschillende werelddelen gaan wel naar Japan, maar er wordt geen sleutelfinale gehouden. In plaats daar van wordt het voor alle winnaars een informatieve plezierreis met onder andere een fabrieksbezoek.

Hoe ziet zo’n Europese competitiedag er eigenlijk uit? In MotoPlus 17/2023 nemen we een kijkje bij het Europese hoofdkwartier van Yamaha Motor Europe, en vertellen we eveneens hoe het dit jaar met de Nederlandse deelname zit!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws