Premium

Vijf sportieve rubbers getest op nat en droog asfalt!

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse bandentest! We trappen de 2024-editie af met een vijftal sportieve rubbers die geschikt zijn voor zowel straat, circuit als nat wegdek. De bel voor de eerste ronde luidt, we gaan de ring in!

Deze sportieve banden moeten dus geschikt zijn voor alledaags gebruik. dat wil zeggen dat de banden zowel op een natgeregende Alpenpas als op een zonnige circuitdag uit de voeten moeten kunnen, en alles daar tussenin. Daarom stonden zowel een testroute op de weg als een regentest en een volgas-circuittest op het programma. Zoals altijd hebben we alle mogelijke moeite gedaan om alle banden op tijd bij elkaar te krijgen, wat dit jaar helaas niet lukte. De nieuwe Bridgestone S23 kwam te laat voor de gezamenlijke vergelijkingstest op het Goodyear/Dunlop-testcomplex in Mireval, iets ten zuiden van Montpellier in het uiterste zuiden van Frankrijk. Daarom moest zijn populaire voorganger S22 de eer van Bridgestone hooghouden.

Om de nieuwe Japanse sportband niet helemaal achterwege te laten, hebben we hem in een afzonderlijke ‘nattest’ vergeleken met de S22 en de zeer sportieve Continental RaceAttack 2 Street, een voor straatgebruik geschikte circuitband. Daarbij hebben we zowel een natte als een droge test gedaan, in dit geval op het ont wikkelingsterrein van Bridgestone bij Nettuno in de buurt van Rome, dat we al vaker voor bandentesten hebben mogen gebruiken. De testgroep van sportbanden in de grote vergelijkingstest bestaat daarmee uit de vijf volgende merken en types, in alfabetische volgorde: Bridgestone S22, Dunlop Sportsmart Mk3, Metzeler M9 RR, Michelin Power 6 en Pirelli Diablo Rosso IV Corsa.

Het testpanel is dus flink aan de tand gevoeld op het circuit en nat wegdek, maar hoe komen de vijf sets onder de streep uit de test? In MotoPlus 08/2024 lees je niet alleen de uitgebreide resultaten, maar ook een gedetailleerde beschrijving van hoe de banden getest zijn!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws