Premium

Vergelijkingstest Crossovers

Moto Guzzi’s V100 Mandello S is zonder twijfel de beste Guzzi die er sinds vele jaren uit Italië is gekomen, maar in welk segment valt hij precies? We zetten de V100 ter oriëntatie tegenover de Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer en Yamaha Tracer 9 GT.

Op het eerste gezicht zit er in de Guzzi een flinke portie naked bike, voornamelijk door het V-twin-blok dat alle aandacht naar zich toe trekt. Maar daar hoort de V100 overduidelijk niet in thuis. Daarvoor heeft hij teveel kuip op de neus zitten, compleet met in hoogte verstelbare ruit en zelfs twee automatisch draaiende winddeflectoren. Dat zijn eigenschappen die passen bij een sporttoerder, maar daarvoor staat het stuur in verhouding tot het zadel wat te hoog en zit je meer in de motor dan er (sportief) bovenop. Zo komt hij dichter bij het crossover-segment: universele motoren op 17-inch-wielen met een lichte allroad-look en ook veel van de praktische kanten van hoogpotige avonturiersmotoren, maar dan met de focus op puur straatgebruik. En om uit te zoeken hoe de Guzzi het in dit segment doet, hebben we twee gerenommeerde tegenstanders uit het crossover-kamp als concurrentie uitgezocht: de Kawasaki Versys 1000 en Yamaha Tracer 9, maar dan beide in de meest uitgebreide varianten. De V100 Mandello, voor deze test in de luxe S-versie, neemt het dus op tegen de Versys 1000 SE Grand Tourer van Kawasaki en Yamaha Tracer 9 GT.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe verhoudt de Guzzi zich tegenover de twee Japanners? Je leest het in de uitgebreide vergelijkingstest in MotoPlus 04/2023. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws