Premium

Vergelijkingstest CFMoto 650MT – Kawasaki Versys 650

Ter inspiratie voor de CFMoto 650MT hebben de techneuten van CFMoto goed rondgekeken in het crossover-segment, onder andere bij de Kawasaki Versys 650. Maar is de twin in staat om de Versys 650 nerveus te maken? Wij zochten het uit!

Een van de verschillen die direct opvalt is het prijskaartje. De CFMoto staat voor €7.699,- inclusief valbeugels bij de dealer, de Kawa is met €9.699 een stuk duurder. Een groot prijsvoordeel voor de CFMoto dus, maar vergeleken met de dikke allroad-kanonnen bespaar je in beide gevallen flink. Wat je voor die bespaarde euro’s krijgt? Bij beide motoren best veel. Instelbare hendels bijvoorbeeld, iets wat op de duurdere motorfietsen nog weleens wil ontbreken. Bij de Kawasaki zijn echter alleen de standen vier en vijf bruikbaar, voor de andere posities moet je wel heel grote handen hebben. De verstelbare ruit van de Versys komt wat dat betreft beter voor de dag. Met een grote drukknop onder het dashboard hef je de vergrendeling op het windscherm op en is de ruit snel en gemakkelijk in hoogte te verstellen. Bij de CFMoto is het zelfs nog iets beter gesteld met de windbescherming. Het ruitje is groter en beschermt iets beter tegen rijwind. Ook deze ruit is in hoogte verstelbaar, middels twee draaiknoppen.

Maar hoe zit het verder met de verschillen en overeenkomsten? En welke van de twee motoren is nou eigenlijk de beste? Dat lees je natuurlijk in MotoPlus 03/2023!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws