Premium

Rij-impressie Kawasaki Z900SE-racer

We hebben dit jaar een nieuwe raceklasse in Nederland: de Dutch Naked Bike-klasse. Volgens de organisatie een toegankelijke en betaalbare raceklasse, met daarom een ruime lijst van gehomologeerde motoren. Op het TT Circuit in Assen reden we met twee – door Druijff Racing onder handen genomen – Kawasaki Z900SE’s.

Het kampioenschap telt nu nog maar vijf deelnemers en rijdt daarom samen met de Pro Class 600 van het IDC, maar is voor minimaal drie jaar ingepland. Om deelnemers tegemoet te komen sponsort de Stichting Motorwegraces Assen een deel van de inschrijfkosten, in totaal 600 euro per deelnemer per seizoen! Joep Overbeeke en Kevin de Haan rijden allebei op een Z900SE die door de officiële racepartner van Kawasaki Nederland, Druijff Racing, onder handen zijn genomen.
We trappen de eerste twee sessies af met de motor van Overbeeke. Bij het wegrijden uit de pitbox voelt de motor erg stroperig sturend aan. Vermoedelijk door de lage bandenspanning en deels vast ook door de straffe afstelling van de toegevoegde YSS -stuurdemper, die je op het circuit echter wel graag erop hebt. Eenmaal op het circuit verdwijnt dat gevoel als sneeuw voor de zon en laat de Z900 zich verrassend gemakkelijk en neutraal de bocht in leggen. Logischerwijs heb je door het hoge stuur een wat minder direct contact met voorwiel dan op een sportmotor, het voelt letterlijk en figuurlijk wat afstandelijk. Da’s deels een kwestie van wennen.

Naast het rijden met de twee naakte Kawa-racers, leggen we in MotoPlus 14/2023 ook uit welke motoren er gehomologeerd zijn voor het kampioenschap, welke aanpassingen er aan de motoren mogen worden gedaan én welke wedstrijden er dit seizoen nog op de kalender staan!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws