Premium

Reportage zestig jaar James Bond-motoren

James Bond bestaat zestig jaar. En zeg je Bond, dan zeg je automatisch luxe auto’s. Motoren zijn daarentegen vaak voor de slechterik en komen minder vaak voor. Wij zetten alle motoren uit de Bond-geschiedenis op een rij.

Te beginnen bij het begin. De eerste motor in een James Bond-film is de BSA Lightning, uitgerust met raketwerpers. Fiona Volpe, gespeeld door Luciana Paluzzi, is één van de schurken in de film en rijdt op de BSA. Twaalf jaar later verschijnt er in ‘The Spy Who Loved Me’ een Kawasaki Z900 zijspan, die wederom de ‘bad guy’ toebehoort. In 1983 laat Bond dan eindelijk zien dat hij zelf ook een aardig staaltje kan motorrijden. In ‘Never Say Never Again’ rijdt hij in de straten van Nice, Frankrijk op een Yamaha XJ650 met een soort turbo-raketmotor voor sprongen en extreme acceleratie. Het meest recente motorritje van de spion is in de laatste Bond-Film ‘No Time To Die’, waarin hij op een Triumph Scrambler 1200 XE door smalle straatjes en over steile trappen rijdt.

Maar welke motoren zaten er nog tussen? En hoe zit het met de Bond Edition van Triumph? Dat lees je natuurlijk in MotoPlus 24/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda-kloon van Cyclone

Honda-kloon van Cyclone

26 april, 2024

Zongshen dochteronderneming Cyclone heeft met de RC680 haar eerste supersportfiets gepresenteerd. Eerder deze maand ...

Overig nieuws