Premium

Reportage Ruta Via de la Plata

De Ruta Via de la Plata voert door vier regio’s van zuid naar noord-Spanje. En hoewel je bij een blik op de route het idee krijgt dat er bijna geen bochten in zitten, bleek dat allerminst het geval toen we de route zelf maar eens gingen rijden.

De route voert van Sevilla (zuid) naar Gijon (noord) of andersom, want je kunt zelf bepalen in welke richting je de route rijdt. Grofweg volgt de Ruta via de la Plata de N630, een nationale weg die vier regio’s met elkaar verbindt. Het is een brede, perfect geasfalteerde weg die op delen ook kan worden afgewisseld met de ‘autovia’ A66. De borden langs de bijna 900 kilometer lange route wijzen de weg van dorp naar dorp, het doel van de route is namelijk om een toeristische route aan te bieden dwars door dit relatief onbekende deel van Spanje. Onderweg tref je tal van bezienswaardigheden zoals industriële monumenten, regionale architectuur, authentiek vakmanschap, natuurgebieden en seizoensgebonden culturele evenementen. Klinkt dit een beetje als te veel cultuur, dan kun je je ook wijden in de wereld van de regionale culinaire hoogtepunten.

Er valt dus genoeg te zien en beleven langs de Ruta via de La Plata, maar is dat genoeg voor een motorvakantie? Je leest het natuurlijk in MotoPlus 03/2023. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws