Premium

Old Racebike Garage: veelzijdige motorzaak

Als Chris van der Weide op zoek is naar extra ruimte voor zijn motoren en bij het uitlaten van zijn hondjes langs een leeg winkelpand loopt, begint het hem direct te dagen. Niet veel later opent hij samen met zijn vrouw Esther de Old Racebike Garage: een nostalgische motorzaak, hippe herenkledingwinkel en koffiezaak in één.

Een heel enkele keer stap je een winkel binnen en overvalt je het gevoel dat je er zou willen wonen. Dat overkomt je absoluut niet bij generieke poenerige kledingketens die dit land rijk is, maar wel bij dit kersvers zaakje in provinciedorpje Gendringen. Na slechts één dagje proefdraaien staat er een heerlijke en sfeervolle zaak. Eentje die zich wel wat lastig laat duiden. Het is geen typische motorzaak, een werkplaats ontbreekt bijvoorbeeld, maar ook geen typische koffietent of herenkledingzaak.

De eigenaren weten het zelf ook nog niet zo goed te verwoorden. “We houden het maar op een winkel vol mannen- en motorgerelateerde zaken.” Een ding is wel direct duidelijk: de motorfietsvoorkeuze. Alles draait hier om de AMA Superbikes uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Is er een betere keuze mogelijk? Dit zijn motorfietsen die enorm tot de verbeelding spreken, met rijwielgedeeltes die ooit het beste van het beste waren, maar zelfs al in de jaren tachtig ontoereikend om het vermogen te beteugelen. Het is mechanisch snoepgoed dat stilstaand al respect afdwingt.

Maar waarom juist die AMA Superbikes? En wat maakt de Old Racebike Garage daarnaast speciaal? Je leest het in de reportage in MotoPlus 13/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws