Premium

Sleutelen op de Harley-Davidson University

Motorzaken schreeuwen – net als in de rest van de technische sector – om technische medewerkers en monteurs. Harley-Davidson weet er alles van en doet er met onder meer interessante opleidingen alles aan om hun technische mensen te behouden.

We zijn voor de gelegenheid op visite bij de Harley-Davidson University in Dordrecht. Monteurs die werken bij een Authorized HD-dealer uit bijna heel Europa krijgen hier een scala aan opleidingen met een centrale deler: de beroemde Amerikaanse V-twin. Doorloop elke training die hier – maar ook online – op het menu staat en je groeit langzaam door van monteur naar Master of Technology. Harley-dealers moeten hun medewerkers verplicht scholen en minstens één Master of Technology in dienst hebben. Geef toe dat die laatste titel een stuk aantrekkelijker klinkt dan ‘sleutelaar’.

Maar voordat de deelnemers hier in Dordrecht welkom zijn, hebben ze eerst allerlei online trainingen gedaan. Dat kan oplopen tot wel meer dan honderd modules. Al kan een module zoiets kleins zijn als een uitleg over de nieuwe tankdop van een Pan America. Volgens Ed Anderson, de energieke kracht achter de Harley-Davidson University, is het in de schoolbanken en achter de werkbanken vier dagen flink buffelen. “De training is vermoeiend, maar geeft ook zeker voldoening. Er zit hier nooit iemand met tegenzin, ook al krijgen ze elke avond huiswerk en elke ochtend een overhoring.”

In de uitgebreide reportage in MotoPlus 16/2023 lees je daarnaast hoe de lessen op de Harley-Davidson University er uitzien én hoe Anderson de interesse in het vak ziet.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws