Premium

Reportage airbags

Steeds vaker ontwikkelen motorkledingfabrikanten beschermende kleding met een geïntegreerde airbag. Dit jaar komt Alpinestars – een van de pioniers op het gebied van airbagkleding – met drie nieuwe modellen. Wij testten ze en brengen de markt in kaart.

Te beginnen bij het Tech-Air 3-vest. Van de drie nieuwe modellen is dit vest waarschijnlijk het meest geschikt voor dagelijks gebruik. Naast een mannenversie is er nu ook een vrouwenversie en die overtuigt meteen. Door middel van stretch inzetstukken aan de zijkant van het vest wordt extra bewegingsruimte gecreëerd én kan het vest zowel onder- als over de jas worden gedragen. De Tech-Air 3 kost €529,99. Het tweede vest, de Tech-Air 5, is een oude bekende. Het is al twee jaar op de markt maar blijft in 2023 in het programma. Reden genoeg om hem te testen middels een gecontroleerde test met schokeffect. Vergeleken met een normaal jack is het aantrekken van de Tech-Air 5 kinderspel, waarna de rits met magnetisch uiteinde de airbag in combinatie met het klittenband activeert. Het opblazen van de airbag gaat extreem snel, Alpinestars geeft daarvoor 25 tot 40 milliseconden aan. De Tech-Air 10 is met een prijskaartje van €1.099,95 de duurste van het drietal. Het vest is gemaakt voor circuitgebruik, waar we het vest al een aantal keer hebben gedragen. Opvallend is de grote dekking: schouders, bovenlichaam en heupen worden door het luchtkussen ingesloten. Een voorwaarde voor goed draagcomfort is een bijpassend leren pak, bijvoorbeeld de GP-Tech V4.

Maar hoe zit het verder met de specificaties van de vesten? En hoe ziet de markt er verder uit? Je leest het in MotoPlus 01/2023!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws