Premium

Vader en zoon al 30 jaar samen op motorvakantie

Het is 1993 als Rik klein Goldewijk met het motorrijbewijs vers op zak met vader Ferdie op motorvakantie gaat. Nu, dertig jaar later hebben vader en zoon geen jaar overgeslagen en doen ze dat nog steeds. “Wat wij met z’n tweeën hebben in zeldzaam mooi!”

Niets en niemand komen tussen de jaarlijkse vakantie van vader Ferdie en zoon Rik. De familie Klein Goldewijk is bijna klef hecht, maar zus Femke en moeder Mieke worden genadeloos afgepoeierd als ze mee willen. Leuk dat moeder oppert er met de auto achteraan te willen rijden, maar het gaat echt niet gebeuren. Ferdie is een van de beste vrienden van Rik en omgekeerd geldt hetzelfde. Als Ferdie ruzie heeft met zijn vrouw overlegt hij zelfs met Rik. Voor de vakantie met zijn zoon zet Ferdie moet dan ook alles wijken. “Ook mijn 75ste verjaardag”, rakelt moeder oud zeer op.

Al dertig jaar lang hebben vader en zoon er honderd procent zin in. Ferdie neemt wel steeds het initiatief omdat Rik te chaotisch is. Op de vraag wat er zo mooi aan is, hoeft het duo niet lang na te denken. Ferdie: “Het gaat om het motorrijden.” Rik: “Het is de vriendschap en de volgende bocht. Wat wij met z’n tweeën hebben is zeldzaam mooi. Het is heel makkelijk om een excuus te verzinnen om niet te gaan, maar we wisten vanaf de eerste keer direct dat deze trip jaarlijks moest terugkeren. Toen Ferdie voor de eerste keer mee ging was hij vijftig en dacht ik dat hij het tot z’n zestigste zou volhouden. Tot we plotseling 25 jaar met elkaar onderweg waren.”

Wat vader en zoon in die dertig jaar samen meemaakten, en wat ze verder over hun jaarlijkse traditie te vertellen hebben? Je leest het hele gesprek natuurlijk in MotoPlus 12/2024.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...
Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...

Overig nieuws