Premium

Reizen: Zwitserland als winter-wonderland!

Motorrijden en sneeuw is doorgaans geen goede combinatie. Toch gaat het beter dan verwacht en kan het erg mooi zijn, zo ondervinden we tijdens onze reis door het ondergesneeuwde Zwitserland! Motorrijden in winter-wonderland!

We zijn niet alleen op de weg, wel de enige op twee wielen. We worden geflankeerd door een eindeloze colonne auto’s, SUV’s, busjes en jeeps. Allemaal met ski’s op het dak, het interieur volgeladen met overlevingsuitrusting voor een wintersportvakantie in Davos of Sankt Moritz. Onze overlevingsuitrusting is heel wat meer basaal: deze omvat slechts handvatverwarming, die al sinds Tiefencastel op de grillstand staat en onze vingers lekker behaaglijk warm houdt. Toch kijkt Diana, die voor me rijdt, een beetje gespannen. Zou het de kou zijn?

Nou, de boordcomputer geeft momenteel min drie graden aan en ondanks de kristalheldere zon aan de hemel voorziet dat natuurlijk niet in het betere Caribisch gevoel. Maar dat is het niet, zo merk ik zelf ook. Het lichte gevoel van onbehagen wordt niet door de temperatuur veroorzaakt, het is wat anders. Het is deze ongewone trip door een tunnel van sneeuw en ijs. Die voelt in een auto al onnatuurlijk, maar helemaal op twee wielen. De bochten, die op een zomerse dag uitnodigen om er een lekker sportief tempo op na te houden, zijn door de witte wanden volledig aan het zicht onttrokken. Bovendien loopt er smeltwater over het door de zon en de pekel gebleekte asfalt, en dat uitgerekend in de talrijke haarspeldbochten.

Het begin van de reis door winter wonderland begint dus wat stroef, maar uiteindelijk wordt het beter. Hoe mooi een motorvakantie in de winter kan zijn, dat lees – en zie – je in MotoPlus 24/2023!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws