Premium

Reizen Vulkaaneifel

Als je denkt aan vulkanen, dan denk je automatisch aan gebieden als de Canarische Eilanden of Hawaï. Maar tienduizend jaar geleden vormden 350 vulkanen het landschap van de naast de deur gelegen Eifel, dat elk jaar tienduizenden motorrijders verwelkomt. Begint het alweer te kriebelen?

Het ontbijt met een paar bakken sterke koffie verdringt de laatste flarden slaap. De reis begint daarna meteen goed, we duiken de grens over het buitenland in. Klinkt spannender dan het is, het is namelijk niet voor lang en ook niet ver, honderd meter slechts. Bollendorf ligt op de grens met Luxemburg en daar is het behoorlijk wat goedkoper tanken. Dan zetten we ons vizier op het zuiden. Fijne nevel vormt zich op onze vizieren tot steeds grotere druppels. De mist blijft hangen hier langs de Sauer, die als een doffe spiegel naast de weg ligt. Eigenlijk zouden we deze gewoon kunnen blijven volgen, tot de rivier bij Wasserbillig uitmondt in de Moezel. Maar dan zouden we de hele tijd over de grote Bundeswegen rijden, en daar hebben we geen zin in. In Ralingen slaan we daarom linksaf richting Olk, Newel en aansluitend Aach. Hier, op de heuvels boven de Sauer en de Moezel is de mist allang verdwenen en komen we eindelijk lekker op stoom met de beide tweewielers. Niet voor lang, want we laten ons afremmen door Unesco. Semi-vrijwillig welteverstaan.

Onderweg passeren we onder andere Zemmer, Hetzerath, Klüsserath en Wittlich. Benieuwd naar het hele verhaal met foto’s? Je leest het natuurlijk in MotoPlus 04/2023. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws