Premium

Reizen Saudi-Arabië: op voorverkenning voor de Dakar

De start van het nieuwe jaar staat voor motorsportliefhebbers natuurlijk in het teken van de Dakar Rally, dit jaar voor de vijfde keer in Saudi-Arabië. Op een wat meer ontspannen tempo ontdekken we het bijzondere land met adembenemende landschappen!

De bleekrode zon strekt zich uit tussen de takken van dorre acacia’s. We kunnen ons geluk nauwelijks op: een onvoorstelbaar fantasieland van bergen en zwart zand spreidt zich voor onze ogen uit. Een paar minuten later gooien de achterbanden donkere stofpluimen de lucht in. Makkelijker dan dit wordt rijden niet, zo zonder bagage en zonder al teveel brandstof aan boord.  Het is slechts een eerste voorproefje van het echte avontuur.

Langs de Wahba-krater, met een diameter van twee kilometer, leidt een eenzaam pad naar een uitzichtpunt. Niet eentje van de beste soort, het is hobbelig en ik bevind me akelig dicht bij afgrond. Stoppen? Daarvoor is het inmiddels te laat, het is hier te steil! Met het zweet lopend langs de ruggengraat bereik ik het uitzichtpunt. Jürgen is slimmer en is iets eerder gestopt. En dan bedenk ik me dat ik vanaf deze ongelooflijk mooie plek ook weer naar beneden moet!

Wat we de rest van onze reis door Saudi-Arabië zagen en tegenkwamen? In MotoPlus 01/2024 lees en zie je er alles over!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws