Premium

Reizen Ruhrgebied – meer dan alleen industrie!

Wat is er leuker dan bekenden meenemen door de omgeving waar je al sinds jaar en dag woont? Niets toch? tenzij die thuisregio het Ruhrgebied betreft, niet meteen een hotspot voor motorrijders. Toch heeft het meer te bieden dan alleen bruinkool, grijze massa en industrie!

Angermund, de laatste buitenpost van Düsseldorf, verdwijnt in de achteruitkijkspiegel en de landweg hult zich in een schaduwrijk bos. Thierry haalt Diana’s Ténéré in. Ontspannen cruisen we verder, tot we vlak voor Lintorf linksaf slaan. Binnen een afstand van krap vier kilometer rijden we onder vier snelwegen door. Iets dat Thierry volledig ontgaat. Voordat het te saai wordt bereiken we Rheinische Esel, een stuk weg dat naar beneden richting de Ruhr slingert, de rivier waaraan het gebied zijn naam dankt. De weg draait naar links, duikt een bos in, slingert door een pittige S-bocht en schotelt dan plotseling twee haar speldbochten voor. Tussen de bladeren van de bomen door schittert het wateroppervlak van de Ruhr in een verrassende blauwe kleur.

Achter de weg ligt een onverwacht palazzo! Thierry claxonneert en we stoppen direct. “Wat is dat voor een gebouw?”, vraagt hij wijzend naar kasteel Hugenpoet, een luxueus hotel annex gourmettempel. “Een kasteel”, luidt mijn antwoord, ”en iets verderop aan de rechterkant is zo meteen de toegangsweg naar Schloss Landsberg.” “Echt, zijn er hier zoveel kastelen?” Ja, die zijn er inderdaad, kasteel Oefte hebben we nog niet eens genoemd. “Bijzonder”, merkt Thierry op, “het lijkt de Loire wel!” Grappige gedachte, denk ik. Het Ruhrgebied en de Loire in één adem met elkaar vergeleken, maar op de een of andere manier heeft hij toch wel een punt.

Benieuwd wat we tijdens het rondleiden van vriend Thierry door het Ruhrgebied nog meer tegenkwamen? Je leest en ziet het natuurlijk in MotoPlus 08/2024 !

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws