Premium

Reizen Namibië

In 2014 ging Dirk Schäfer met twee vrienden naar de Pyreneeën, om naast het motorrijden ook een documentaire op te nemen. Dat wilde hij nog eens doen, maar dit keer in Namibië, in zijn ogen het perfecte decor voor een avontuurlijk reisepos.

Andi en ik zijn in de eerste week met z’n tweeën op pad geweest met een Ténéré 700 om beelden te maken, maar omdat reizen en filmen tegelijk niet samengaat, maakt vanaf dat moment cameraman Stephan ook deel uit van onze entourage. We schakelen op en sturen de Yamaha met een vlotte 100 kilometer per uur over een brede zandweg. Onderweg passeren we bijzondere plekken als de duinen van Swakopmund, het rotsenlabyrint van Khoimasis, de Spitzkoppe en nog veel meer. De reis verloopt goed, op een lekke voorband na. Gelukkig beschikt de Yamaha over een middenbok en heeft de Landcruiser van cameraman Stephan een compressor, dus zijn we met twintig minuten weer onderweg.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe ziet het er daar dan uit? Hoe is het rijden daar, en wat kwamen ze nog meer tegen onderweg? Dat lees en zie je natuurlijk in MotoPlus 18/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws