Premium

Reizen Karelië Finland

De historische Noord-Europese regio Karelië ligt voor het grootste deel in Rusland, het overige deel bevindt zich in buurland Finland. We trekken met twee adventures door het Scandinavische deel, een bijzondere ervaring!

De middag is al lang voorbij wanneer we Lappeenranta bereiken. De stad ligt aan het einde van het Saimaakanaal, direct aan het Saimaameer, het grootste meer van Finland. Naar verluid herbergt het meer 14.000 eilanden en met een oppervlakte van 4.370 vierkante kilometer is het het op drie na grootste meer van Europa. Na geruime tijd in het zadel loopt de dag inmiddels op z’n eind, tijd om op zoek te gaan naar een camping. We zijn in Scandinavië, waar ze volgens mij het kamperen hebben uitgevonden. Overnachtingsmogelijkheden te over dus. Nou niet dus. Er is helemaal niets te vinden. We struinen de oevers van de Saimaa af, sjokken van plek naar plek. Ergens langs deze 14.850 kilometer lange oever moet toch een plek zijn om de tent op te zetten, desnoods wild.

Maar hoe hard we ook zoeken, geen lapje grond is groot of vlak genoeg. De twee officiële campings die we wel vinden, hebben de deuren nog gesloten, en dat terwijl het al midden juni is. Het is bijna middernacht wanneer we eindelijk een camping vinden. Ook hier lijkt het erop dat we ons te vroeg rijk rekenen. Het betref een privé accommodatie, vertelt een oudere dame ons. Je moet lid zijn van een of andere club om hier te mogen overnachten. Mijn hemel, wat is dit voor edele weide die een lidmaatschap vereist. De vrouw erkent gelukkig onze netelige situatie en verleent ons toegang. Eindelijk tijd voor een kop thee en een bord spaghetti, dat gaat er inmiddels wel in!

Of het volgende dagen makkelijker wordt om een overnachtingsplaats te vinden lees je in MotoPlus 16/2023, net als hoe we verder door de regio zijn gereden én wat we daar zijn tegengekomen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

iXS komt met airbag-vest

iXS komt met airbag-vest

1 mei, 2024

Om letsel aan torso en de ruggengraat te voorkomen, brengt iXS het airbag-vest Ipro 1.0 op de markt. Alles bij ...

Overig nieuws