Premium

Reizen Baltische Staten: voormalige Sovjet republieken verrassen!

Het is misschien geen droombestemming voor motorrijders, maar toch weten de Baltische Staten te verrassen met prachtige natuur. Wij reden door de drie voormalige Sovjet republieken aan de Oostzee!

We zijn we alweer vroeg op pad. Op dit tijdstip ruikt de lucht op het platteland nog fris. Met andere woorden, het is behoorlijk koud op de motor. De kou houdt gelukkig niet lang aan en al snel kruipt de warmte onder de kleren. We struinen nu al een tijdje over kleine paadjes en verliezen onszelf in de bossen en velden van Litouwen. We rijden door kleine dorpjes die niet eens een plaatsnaambordje hebben. Ik heb geen idee waar we zijn. Mocht het navigatiesysteem ons in de steek laten, dan wordt het op het gevoel een weg terugvinden naar de beschaving.

De kleine wegen hebben ook een nadeel. Geen van de paden die we tot nu toe hebben gevolgd, heeft langs een restaurant geleid en naarmate de dag vordert, begint de maag steeds harder te knorren. Uiteindelijk vinden we in Kupiškis culinaire redding, en wel in de vorm van een kleine supermarkt. Brood, worst en kaas voorzien het lichaam weer van de broodnodige energie. Onze bestemming vandaag is het Nationaal Park Aukštaitija in het uiterste oosten van Litouwen. Het beschermde natuurgebied, dat in 1974 werd opgericht, is het oudste nationale park van het land en geniet grote populariteit onder de eigen bevolking. Vooral als er een lang weekend voor de deur staat.

Benieuwd naar de rest van onze reis door de Baltische Staten? In MotoPlus 22/2023 lees – en zie – je het uitgebreide reisverhaal!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws