Premium

Overzicht: welke actioncams zijn er op de markt?

Actioncams worden steeds (weer) populairder onder motorrijders. Velen denken dan vrijwel direct aan GoPro, maar er zijn inmiddels veel meer goede camera’s op de markt. Een uitgebreid overzicht van het aanbod action- en dashcams!

Dat het aanbod aan noemenswaardige actioncams weer is toegenomen, is met name te danken aan merken als Insta360 en DJI. Beide merken zijn afkomstig uit China, maar richten zich, in tegenstelling tot andere fabrikanten uit het verre Oosten, op hoogwaardige en geavanceerde producten. Ons marktoverzicht telt vier camera’s van Insta360, drie van GoPro en twee camera’s van DJI. Deze worden vergezeld door andere merken waarvan je de namen al eens eerder hebt gehoord en die fatsoenlijke producten bieden als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding.

Steeds populairder zijn ook de dashcams die speciaal voor motorrijders zijn ontworpen. Deze zijn voorzien van de juiste bescherming tegen stof en spatwater, evenals praktisch bevestigingsmateriaal. Zes voorbeelden van dergelijke dashcams vind je ook in het overzicht. Tenslotte hebben we ook nog een paar 360-graden-camera’s meegenomen in het overzicht. Ze zijn in de praktijk zeer geliefd bij motorijders, omdat je er de kijkrichting en -hoek mee kunt kiezen.

Wat veel mensen niet weten is dat je niet overal gebruik mag maken van zo’n camera, en dat het filmen in een openbare ruimte gezien kan worden als ongeoorloofd verzamelen van persoonsgegevens. In MotoPlus 04/2024 leggen we daarom ook uit wat wel en niet mag qua filmen, én geven we handige tips voor het monteren van de opgenomen beelden!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws