Premium

Occasion: vijf dikke big bikes

Niet alle motoren zijn een verkoopsucces, zo ook de vijf zware jongens niet die figureren in het occasion artikel in MotoPlus 22/2023. Maar dat betekent niet dat ze per definitie meteen slecht zijn. Deze motoren zijn als occasion stuk voor stuk het overwegen waard!

Ondanks dat een motorfiets in de basis domweg goed is, is dat geen garantie voor succes. Redenen dat de verkoop niet loopt zoals verwacht, zijn er te over. Een nogal schraal dealernetwetwerk in combinatie met een niet volledig uitontwikkeld ontwerp dat kampt met een (laten we het netjes zeggen) wisselende betrouwbaarheid bijvoorbeeld (Benelli, Moto Morini). Maar ook een ambitieuze prijsstelling (Yamaha, Suzuki) of een model dat niet helemaal aansluit bij het gemiddelde koperspubliek van een merk (Harley-Davidson) kunnen het warme broodjes over de toonbank-verhaal in de weg staan.

Wij schotelen je vijf motoren voor die weliswaar niet met de neus vooraan stonden qua verkoopcijfers, maar als occasion absoluut het overwegen waar zijn. Te beginnen bij de Benelli TNT 1130 Sport. De opvallende Italiaan ziet er niet alleen potent, sportief en eigengereid uit, hij is het ook! Iets minder sportief is de Harley-Davidson VRSCR Street Rod, al heeft hij wel sportieve ambities, zo bewees een kwieke vijftiger op een circuitdag in 2006. Daar reed hij zelfs een heel peloton Buell-rijders om de oren.

En wat te denken van de Moto Morini Corsaro 1200 Veloce/ZZ, Suzuki GSX1400 en Yamaha MT-01? In MotoPlus 22/2023 lees je alles over de vijf bijzondere big bikes!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws