Premium

Motorrijden in Lord of the Rings-landschap

Soms lopen dingen niet zoals je vooraf had gehoopt. Zo ook tijdens deze reis door Wales. Na een lelijke crash op de ‘Adventure Country Track United Kingdom’ werd het vizier verlegd naar de single-tracks van het magistraal mooie Wales. En gelukkig kwam alles toch nog goed!

Nou, dat ziet er uit als een behoorlijke uitdaging. Het kleine pad achter de boerderij ziet er niet alleen steil uit, dat is het ook echt. Normaliter zou het omhoog klauteren met de beladen Ténéré niet zo’n probleem zijn, er zijn echter externe factoren die mijn geloof in succes beperken. De ondergrond bestaat uit grove stenen. Niet het fijne spul, nee, dikke keien. Mijn rijvaardigheid is daar gewoon niet goed genoeg voor. Reisgenoot Tom is een stuk enthousiaster: “Eindelijk wat modder!” Maar goed, hij heeft dan ook de nodige offroad-ervaring. We staan voor de zuidelijke toegang tot de ACT UK, en de website adviseert een stevige draai aan het gashendel voor het overwinnen van deze rotsachtige, steile passage. Voor Tom geen probleem, die schiet met zijn KTM als een speer de helling op. Al gaat het hem zeker niet probleemloos af, met stevige keien die het rijwielgedeelte af en toe flink uit het lood slaan.

Tot nu toe ging het dus nog goed, maar het blijkt uiteindelijk een kwestie van uistel en niet afstel. Een weliswaar niet overdreven harde, maar wel geniepige valpartij brengt een vroegtijdig einde aan de offroadpret. Gelukkig zijn er in Wales ook verharde wegen waar je nog prima kunt rijden, wanneer het avontuurlijke onverhard er even niet in zit! In MotoPlus 07/2024 lees je hoe de reis door het prachtige landschap van Wales ons verder verging.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws