Premium

Motorparadijs in de Atlantische Oceaan

Sommige mensen dromen van vakantie op de lange latten in de sneeuw, anderen van motorrijden met twintig graden. In Nederland blijf je voorlopig nog even aan het dromen, maar op Gran Canaria wordt die droom werkelijkheid!

Kort na vertrek verdwijnen de ontelbare hotels van Maspalomas in onze spiegels en slingert de weg voor ons omhoog, met links en rechts bruingrijze woestijnen die bezaaid zijn met cactussen en agaven. Bergen en kale rotsen rijzen in de verte duizend meter hoog op. Met de zachte lentelucht in de helm is het nog steeds moeilijk te bevatten dat dit geen droom is. Thuis, zo wist de smartphone net te vertellen, is het een druilerige dag met een temperatuur die maar net de vijf graden aantikt.
Een groter contrast met het weer hier is bijna niet denkbaar. Voorbij Fataga, dat met grote palmbomen en oude, witte huizen op een levensecht fotoboek lijkt, slingeren we door de vloeiende bochten. Dat voelt goed! Wie hier geen extra gelukshormonen aanmaakt, doet er goed aan om even een consult bij de huisarts in te plannen. Op bijna duizend meter hoogte bereiken we het historische dorp San Bartolomé. Fraai gerestaureerde huizen omringen de geplaveide straat en Panaderia Tunte blijkt het perfecte café dat we de komende dagen nog vaak zullen bezoeken. Hier hebben ze de beste koffie en gebak in de wijde omtrek.

De omgeving is dus prachtig, maar wat maakt Gran Canaria nog meer zo geschikt voor een motorvakantie? In MotoPlus 03/2024 vertellen we je er alles over!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws