Premium

Met vijftien pk naar Oostenrijk en terug!

Oostenrijk is met haar bergpassen en kronkelende wegen natuurlijk een prachtige bestemming voor een rondrit met de motor, maar kan dat ook als je nog vastzit aan je A1-rijbewijs? Om dat uit te zoeken trekken we met 15 pk ten strijde naar- en door Oostenrijk!

Met de routes ingeladen in de TomTom en een volle rugzak trek ik op maandagochtend vol goede moed de deur van het ouderlijk huis achter me dicht. Het is ’s ochtends kwart over vijf als ik de Yamaha XSR125 Legacy start, klaar voor een eerste dag flink doorhalen. Het ééncilindertje bromt vrolijk stationair voor zich uit, heeft er gevoelsmatig zin in vandaag. Alles is geregeld, ik heb alles bij me, wat kan er nog mis gaan? Het antwoord op die vraag laat niet lang op zich wachten.

Ik rij net het dorp uit wanneer de regen werkelijk met bakken uit de lucht komt, een goed begin dus. Na ruim twee uur besluiten de weergoden dat het genoeg is geweest en wordt het gelukkig droog. Met een kop koffie achter de kiezen trek ik het natte pak later weer aan voor de tweede helft van de dag, richting de overnachtingsplaats Würzburg. De eerste paar uur door het heb ik via de snelweg afgewerkt, maar die laat ik nu achter me. De secundaire kilometers gaan gelukkig een stuk voorspoediger, zonder regen en met droog asfalt! Voor ik het weet sta ik aan het eind van de middag op de plek van bestemming. Snel de motor in de garage en het pak te drogen hangen op de hotelkamer.

De volgende dagen staan de eerste bergen op het programma. Hoe rijdt dat met 15 pk, is het überhaupt wel te doen met een licht fietsje? In MotoPlus 01/2024 lees je er alles over!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws