Premium

Met dochter op de motor door Vietnam

Reizen met een kind op de motor. Velen zullen het zien als onmogelijkheid, maar Werner en Marjolein van Woerkom kijken naar wat wel kan. Het resultaat? Een maand rondreizen door Vietnam op twee lichte motoren, met vijfjarige dochter Hannah voorop!

Werner en ik zijn allebei fervente motorrijders. Net als velen hadden ook wij vijf jaar geleden bij de geboorte van onze dochter gehoord: ‘Nou je kan pas weer rijden als de kinderen de deur uit zijn’. Natuurlijk veranderen er dingen als er een kind bij komt, maar wij dachten: wat kan er wel? Dit avontuur begon met de aankoop van een Jawa zijspan. Toen ze een jaar was, reden we met deze Jawa voor een uitje naar Engeland. Ons tweede zijspan werd een BMW. We monteerden er een Maxi-Cosi in en we brachten haar er geregeld mee naar het kinderdagverblijf en terug.

Maar toch, een zijspan is significant anders dan motorrijden. Dus naarmate Hannah ouder werd en groeide, bedachten we weer: wat kan er nog meer? Links- of rechtsom, rijden met een kind op een gemotoriseerde tweewieler is een grijs gebied. De wet zegt dat zodra een kind een passende en goedgekeurde helm op kan én er een zitplaats aanwezig is, ze achterop mag. In werkelijkheid is dit niet reëel. Het zou betekenen dat Hannah al op haar derde achterop de motor mocht, want toen paste ze al een passende en goedgekeurde motorhelm maat S.

Uiteindelijk gingen ze van ritjes in een zijspan naar rijden op een solo met dochter Hannah. Hoe Werner en Marjolein op het idee kwamen om samen met Hannah op de motor door Vietnam te rijden en hoe de reis uiteindelijk verliep, lees je in MotoPlus 12/2023.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws