Premium

Met de motor naar het noorderlicht!

De Noordkaap staat voor veel motorrijders op de bucketlist, alleen niet in de winter. Is het überhaupt wel mogelijk om in de winterse omstandigheden per motor naar het hoge noorden van Europa te trekken? Daar kom je natuurlijk maar op één manier achter…

We komen maar niet weg uit Lakselv. Het is buiten min 18, maar tot nu toe hebben we het eigenlijk best aangenaam warm gehad. Met dank aan het kleine elektrische kacheltje dat de hut tot 24 graden heeft weten op te warmen. Toch hadden we deze kneuterige atmosfeer al lang achter ons willen hebben, maar op dit moment zitten we hier vast. Rainers Harley wil namelijk niet starten. De Amerikaanse allroad gedijt klaarblijkelijk niet best bij deze ver beneden vriespunt temperatuur.

Zes dagen hebben we er over gedaan om Lakselv te bereiken op onze motoren. Dat is best een straf tempo onder deze arctische omstandigheden, al gebied de eerlijkheid te zeggen dat we slechts een klein deel op twee wielen hebben afgelegd. Pas in het Finse Rovaniemi, bij de poolcirkel, zijn we in het zadel gestapt. Tot die tijd was de tocht eigenlijk voornamelijk heel ontspannen. De Finnlady van rederij Finnlines bracht ons in één dag en twee nachten over de Oostzee naar Helsinki. Van de Finse hoofdstad ging het vervolgens per autotrein in één nacht door naar Rovaniemi.

Middels een kleine omweg naar het huis van de kerstman reden we daarna via Inari en Karassjok door naar Lakselv, waar er met de hulp van een dikke 4WD inmiddels weer leven in de Amerikaanse dame van Rainer zit. In MotoPlus 02/2024 lees en zie je hoe de reis daarna verloopt, en of we inderdaad met de motor bij de Noordkaap kunnen komen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws