Premium

Interview Stefan Pierer

Of het nu over de toekomst van motorrijden in Europa of elektrische motoren gaat, KTM-directeur Stefan Pierer heeft een uitgesproken mening. Tijd voor een goed en openhartig gesprek.

Met Pierer hebben we het bijvoorbeeld over de toeleveringsproblemen van afgelopen jaar. De directeur van KTM ofwel Pierer Mobility zegt daarover: “In het eerste half jaar hadden we 15.000 motoren meer kunnen produceren. De oorzaak lag bij toeleverancier Bosch. Dat heeft van alle opdrachten maar 70 procent geleverd. Dat kwam er in feite op neer dat we 30 procent van de onderdelen misten.”
Pierer vertelt verder dat er volgend jaar een nieuwe modelgeneratie uit India gaat komen met onder andere een nieuwe RC390 en dat de tweecilinders van KTM binnen twee jaar ook afkomstig zullen zijn uit India.
En natuurlijk is er nóg een onderwerp dat zeker niet onbesproken mag worden: MV Agusta. In 2022 nam KTM een aandeel van 25,1% in de Italiaanse fabrikant en houdt het zich bezig met de toeleveringsketen, de inkoop van onderdelen en wereldwijde distributie. “Dat is een eerste stap om MV weer op wielen te krijgen en er een rendabel merk van te maken”, aldus Pierer.

Daar bleef het gesprek uiteraard niet bij. We bespraken met Pierer onderwerpen als E-fuels en elektrisch rijden – “elektrische adventures zijn totale onzin!” – en over KTM’s zustermerken Husqvarna en GasGas. Het volledige interview met deze uitgesproken Oostenrijker vind je in MotoPlus 09/2023.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws