Premium

Interview Pecco Bagnaia: “Ik ben happy met wie ik ben!”

Pecco Bagnaia kende als regerend wereldkampioen geen denderende seizoenstart, maar heeft de schade redelijk ingehaald en bivakkeert inmiddels op de tweede plek in het klassement. We spraken de Italiaan voor de GP van Spanje in Jerez.

Figuurlijk is Bagnaia een grootheid, zijn fysiek verschilt echter duidelijk van die van de gespierde Martin of ook van de pezige Marquez. De 27-jarige Italiaan is één van de meest tengere MotoGP-rijders van het veld. Hoewel hij het slungelige mist van Valentino Rossi, doet hij met zijn voorkomen enigszins denken aan zijn grote vriend, mentor en inspirator. En ondanks zijn prestaties van de afgelopen drie seizoenen mist Bagnaia ook het charisma van de levende legende uit Tavullia. De stoere tatoeage om zijn linker bovenarm en die van het TT Circuit van Assen aan de achterkant van zijn rechterarm doen daar niets aan af. Een intrigerende persoonlijkheid is deze on-Italiaanse Italiaan, die onwaarschijnlijk hard kan rijden, echter zeker.

Net als Rossi is Bagnaia niet wars van rituelen. Waar Rossi op de grid vaak naast zijn Yamaha ging zitten, de ogen gesloten of verscholen achter een zonnebril, strijkt Bagnaia op de grid voor de start van een wedstrijd liefkozend met beide handen over zijn tank. Hij kust zijn vingers en tikt met zijn handschoen op de tank. “Dat is iets wat ik lang doe”, herkent hij het tafereel. “Ik vind het prettig om te doen, omdat ik er rustig van word. Het is een ritueel, een routine. Je doet altijd dezelfde dingen, omdat je weet dat het voor jou werkt. Ik ben een beetje bijgelovig, maar niet heel erg. Ik doe het als een manier om me voor te bereiden op de race.”

Benieuwd waar we het nog meer over hebben gehad met Bagnaia? Je leest het hele interview in MotoPlus 11/2024, waarin de Italiaan onder andere vertelt over de rivaliteit met Marc Marquez, zijn tegenvallende sprint-resultaten en de intrigerende rookie Pedro Acosta. Nog geen abonnement, maar wel elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuw topmodel van Cardo

Nieuw topmodel van Cardo

13 juni, 2024

Packtalk Pro heet het nieuwste communicatiesysteem van de Amerikaanse bleutooth communicatiespecialist Cardo. Dat ...

Overig nieuws