Premium

Interview Huib Maaskant

Verslagen van machtige motorreizen mogen doorgaans niet eens in de schaduw van de reis zelf staan. Het boek The Longcut East van Huib Maaskant daarentegen, doet zijn reis van twee maanden door vijftien landen wel alle eer aan. We treffen Maaskant tien maanden na zijn vertrek in zijn woonplaats Soest.

‘Met een beetje weifelend dan-gaan-we-maar-gevoel duw in de Bij de straat op. Het is 07:00 uur, maandagochtend, eind april. De afgelopen weken heb ik lange dagen gemaakt om al mijn werk af te ronden. Opeens is dan het moment van vertrek aangebroken. Een blik op de hemel beloofd niet veel goeds. En ja hoor, ijskoude regen druppelt vrolijk naar beneden zodra ik het dorp uit rij. Al na twintig minuten voel ik de eerste druppel langs mijn been in mijn laars glijden. Zo’n dag wordt het dus‘, begint het boek van Maaskant. Liefst 368 pagina’s dik en het ultieme voorbeeld van luxueus drukwerk. Tijdens zijn reis is Maaskant in de avonduren op zijn hotelkamer of voor de tent gemiddeld drie uur per dag bezig met het uitwerken van zijn aantekeningen en het selecteren en bewerken van de foto’s. Meestal is hij pas rond middernacht klaar. “Ik heb nog nooit zo hard gewerkt”, begint Maaskant zijn relaas over de droomreis.

Benieuwd naar de rest van het verhaal en de foto’s van de 14.000 kilometer lange, door vijftien landen en 25 eeuwen voerende reis? Je leest en ziet het in MotoPlus 06/2023.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws