Premium

Interview Gerwin van Uden, motorrijden met een handicap

Hij werd geboren met spastische benen, maar wat er ook zou gebeuren, Gerwin van Uden moest en zou motorrijden. Dat niet alleen, hij rijdt er zelfs mee naar de andere kant van de wereld. Reden genoeg om hem eens op te zoeken!

Toen Gerwin nog klein was, nam zijn vader hem altijd mee naar de motorcross. Hij kon toen nog niet eens fietsen, maar hij wilde o zo graag op een motor rijden. De geur van benzine, de herrie en het hele sfeertje om de cross hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht op het kleine jongetje dat hij was. Dat hij nooit op een motor zou rijden, was alleen toen al zo klaar als een klontje. De toekomst zou echter anders leren. Door eigenwijs te zijn en zijn poot stijf te houden, heeft hij uiteindelijk auto leren rijden zonder hulpmiddelen.

“Dat dit niet ging lukken met de motor, was al snel duidelijk”, vertelt de man die weigert zijn handicap zijn leven te laten bepalen. “Jammer, maar soms moet je je beperkingen accepteren en in mijn geval was het óf nooit leren motorrijden óf rijden met een aangepaste motor.” Die keuze had hij snel gemaakt. “Het voelde alsof ik helemaal alleen op die weg reed. Ik reed een comfortabele 80 km/uur en de lucht voelde warm, zonder dat de frisheid van de ochtend al helemaal verdwenen was. Het was zoals je dat weleens in films ziet: een eindeloze kaarsrechte weg met prachtig strak asfalt. Een weg die onder een lucht vol vuur aan de horizon tussen de bergen verdween.”

Zo ging voor Gerwin dus een wens in vervulling, die hem onder meer op twee wielen naar het Afrikaanse continent bracht. Je leest het hele gesprek met deze doorzetter in MotoPlus 06/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws