Premium

Interview Collin Veijer

Hij moet nog achttien worden, maar over een paar maanden maakt Colin Veijer zijn WK-debuut in de Moto3-klasse. En hoewel hij in deze zeer competitieve klasse onder aan de ladder start, heeft Veijer hoge ambities. Aan de keukentafel in Staphorst spreken we de jonge Grand Prix-coureur.

Al vanaf zijn achtste komt Veijer op circuits in Spanje en Italië. Aanvankelijk heeft hij moeite om het beschermende kringetje van ouders en team te verlaten, is hij bang dat zijn leeftijdsgenoten hem op de hak nemen omdat hij ze niet verstaat, maar zijn prestaties maken hem interessant voor teams. Moto2-teambaas en Speed Up-constructeur Luca Boscoscuro neemt de Staphorster graag onder zijn vleugels in zijn Italiaanse Moto3-team en later is ook in Spanje belangstelling. Bovendien verdient Veijer voor 2020 een plek in de Red Bull Rookies Cup. De eerste twee seizoenen bij de Red Bull Rookies zijn lastig, maar als hij nog een derde seizoen in de Rookies mag rijden, is het tijd om zichzelf te bewijzen. “Ik heb toen ook gezegd ‘volgend jaar zal ik laten zien wat ik kan’. En dat heb ik gedaan.” Veijer wint drie wedstrijden, staat zes keer op het podium en wordt uiteindelijk knap tweede in de eindstand.

De gedroomde stap naar het wereldkampioenschap was ook de inzet voor het seizoen 2022. “Als het niet gelukt was, weet ik niet wat ik in 2023 had gedaan”, maakt hij zonder omhalen duidelijk. “Het moést dit jaar gebeuren. En het is gebeurd.” Hoe hij die overstap uiteindelijk wist te maken en wat Veijer er zelf van verwacht lees je in MotoPlus 01/2023.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws