Premium

Interview Aprilia ‘captain’ Aleix Espargaro

Aleix Espargaro is ongetwijfeld een drijvende kracht achter het MotoGP-succes van Aprilia. Niet voor niets behaalde hij zijn eerste Grand Prix-overwinning met Aprilia. Inmiddels is hij bezig aan zijn zevende seizoen als fabriekscoureur van de Italiaanse fabrikant en wordt hij ook wel ‘captain’ genoemd binnen het team. “Dat geeft me een grote verantwoordelijkheid.”

Toch ging het Espargaro zeker niet alleen maar voor de wind bij Aprilia, zo bleek bijvoorbeeld aan het begin van dit seizoen in Portugal. Daar was de Spanjaard allesbehalve blij en leek het wel alsof het zijn laatste jaar in de MotoGP zou worden. “Dat klopt wel ja”, begint Espargaro. “Maar ik moet zeggen dat dat een beetje mijn eigen fout was. Ik zette mezelf te zwaar onder druk. Dat is oké, ik kan daar wel mee omgaan. Dat heb ik ook in Barcelona laten zien. Maar soms vergeet je wel eens te genieten en dat was zo in mijn geval. Niets was goed genoeg voor me. Ik was de snelste op vrijdag en ik was niet blij. Ik werd vijfde in een race, ik was niet blij. Maar soms moet je genieten. Ik hád de snelheid. Ik ben nu niet sneller dan aan het begin van het seizoen. Ik zette de snelste ronde in Portugal, ik reed een recordronde in Argentinië op vrijdag. Maar om meerdere redenen lukte het me niet om het naar m’n zin te hebben. En juist dat is heel belangrijk.

Espargaro gaat inmiddels al heel wat jaartjes mee en kent de MotoGP als geen ander. Hij heeft de sport behoorlijk zien veranderen de afgelopen jaren, hoe ziet hij de toekomst van de MotoGP eigenlijk? “Het laatste deel van vorig jaar en het begin van dit jaar zagen we een verbetering. Het was waanzinnig om te zien hoeveel publiek er was in Le Mans en in Jerez. Ook in Barcelona. Ik hoop dat die populariteit blijft groeien!”

In MotoPlus 20/2023 lees je wat de 34-jarige fabriekscoureur van Aprilia onder andere nog vertelde over zijn tweeling Max en Mia, de druk die hij ervaart en de concessies voor Honda en Yamaha volgend jaar! Nog geen abonnement, maar wel graag elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Klik dan gewoon even hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws