Premium

Interview Andrea Dovizioso

Na 346 Grand Prix’, 103 podiums en 24 GP-overwinningen zwaaide Andrea Dovizioso na de GP in Misano af. We spraken de Italiaan – die in zijn hoogtijdagen dé rivaal van Marc Marquez was – over zijn carrière.

“De grootste verandering sinds mijn debuut in 2008 is wel het racen met Yamaha.”, steekt de 36-jarige ‘Dovi’ van wal. Als hij in 2021 de overstap maakt naar het WithU RNF Yamaha team is dat niet de eerste keer dat hij op een M1 stapt. “In 2012 wilde ik al voor het Yamaha-fabrieksteam rijden maar toen kreeg ik die kans niet.” Dovizioso rijdt dat jaar voor het Tech3-team en finisht vierde. “Wat er vorig jaar gebeurde, was waanzin: niemand had verwacht wat er gebeurde tussen Yamaha en Maverick (Viñales), maar ergens in mijn achterhoofd, zat ik nog met die ene gedachte. Dus ik kreeg de kans om een fabriekscontract met Yamaha te tekenen. Dat was wat ik altijd al had gewild.” Maar eenmaal terug bij Yamaha loopt het voor Dovi niet zoals gewild. “Ik was niet in staat om het potentieel van de machine te gebruiken en het lukte me niet om die dingen te veranderen. Ik ben ook teleurgesteld, omdat ik de karakteristieken van de machine niet kon veranderen.”

Maar we blikken ook terug op de mooie dingen uit Dovi’s carrière. Zijn mooiste circuits, beste teamgenoot en beste machine. Hoe Dovizioso daar naar kijkt lees je in MotoPlus 18/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...
Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...

Overig nieuws