Premium

Hoe Marc Marquez zijn mentaliteit veranderde

Marc Marquez verkeert dit seizoen in zwaar weer. Voor het eerst sinds zijn crash in Jerez in 2020 voelt de Spaanse coureur zich fysiek weer wat beter, maar de RC213V van dit jaar blijkt geen makkelijke machine. We spreken de achtvoudig wereldkampioen over zijn seizoen tot nu toe: “Snelheid is een vereiste. Die heb ik nu niet!”

“Ik heb niet meer dezelfde mentaliteit als toen ik twintig was”, vertelt Marquez. “Dan ga je er helemaal voor. Dat is nog steeds mijn mentaliteit, maar ik probeer de situatie en sommige omstandigheden te accepteren.” Eén van die omstandigheden is ongetwijfeld de situatie van Honda dit seizoen. Want met hem verkeren ook de andere Honda-rijders in zwaar weer. En dat ligt volgens Marquez niet alleen aan de coureur. “Is Mir een slechte coureur? Nee, hij is wereldkampioen. Is Rins een slechte rijder? Nee, hij wint wedstrijden. Is Nakagami slecht? Nee, hij is snel. Maar we maken deel uit van een sport waarin het niet alleen draait om de coureur. Het gaat om het compromis, om teamwork.” Op de vraag wat bijvoorbeeld KTM beter doet dan Honda, heeft Marquez geen precies antwoord. “Ik ben geen engineer en ik zit niet in de fabriek, dus ik kan daar geen exact antwoord op geven. Maar wij moeten ons op onszelf richten en kijken wat zij beter deden en dat kopiëren of zelfs verbeteren.”

In MotoPlus 18/2023 lees je wat Marquez nog meer vertelde over zijn blessures, zijn geluk en de mensen om hem heen. Nog geen abonnement, maar wel elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws