Premium

Eerste test Yamaha MT-09: vurige ontmoeting

Tien jaar is de MT-09 alweer aanwezig in het modelgamma van Yamaha. Het driecilinder succesnummer kreeg een modelupdate voor het nieuwe motorseizoen, op het vurige Lanzarote konden wij alvast proeven van de al even hete verschijning!

Zet de nieuwe MT-09 naast zijn voorganger en dan lijkt veel hetzelfde, het bekende MT-DNA druipt er namelijk nog altijd vanaf. Maar kijk iets beter en je ziet dat er alleen al aan het design behoorlijk is geschaafd. Meest in het oog springend is zonder twijfel de nieuwe lichtunit aan de voorzijde. Het exemplaar van het 2021-model werd met nogal gemengde gevoelens ontvangen en daarom is de nieuwe variant waarschijnlijk iets minder uitgesproken, zonder aan karakter te hebben ingeboet. De lichtunit met de nu wat kleinere, centraal geplaatste koplamp met daarnaast twee positielichten, sluit ook wat mooier aan op de tank, die nu opvallend veel scherper is vormgegeven en gevoelsmatig beter aansluit bij het sportieve concept.

Dat geldt ook voor het gedeelde zadel/duo-zadel (het uitlopende model heeft nog een ééndelige variant) en de mooi compact vormgegeven achterzijde. Het led-achterlicht is eveneens aangepast, met een rood glas aan de bovenzijde en getint glas onder. Alles bij elkaar oogt de nieuwe MT-09 gewoon net even wat scherper en moderner, frisser ook.

Maar daar bleef het niet bij, ook op het gebied van bijvoorbeeld uitrusting maakte de MT-09 een stap vooruit. In MotoPlus 05/2024 lees je welke veranderingen de MT-09 nog meer doormaakte en hoe het geheel eenmaal onderweg bevalt!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws