Premium

Eerste test Horex Regina Evo

Horex viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Een cadeau heeft de Duitse fabrikant zichzelf al gegeven in de vorm van een blinkende ode aan de Regina uit 1949. We mochten alvast exclusief een stukje rijden met deze wonderschone Regina Evo.

In juli moet de Regina Evo op de markt verschijnen, maar wij konden alvast exclusief met een preproductiemodel kennismaken op de eigen testfaciliteit van Horex. Eerste indruk: ook deze Evo is een voorbeeld van kwaliteit en innovatie. Dat begint al bij het frame, dat als een volledig carbon constructie slechts een paar kilo weegt. Hetzelfde geldt voor de swingarm, waarbij de achterschokdemper op de bovenbouw onder het zwarte zadel verbonden is met het hoofdframe. Ook het goed grip biedende solozadel is volledig van carbon gemaakt, wat ook weer bijdraagt aan het toch wel sensationeel lage 133 kilo drooggewicht van de Regina Evo.

Op onze testmachine was het klassiek ogende bagagerek nog van aluminium, maar als de eerste exemplaren van de tot 500 stuks gelimiteerde Regina Evo in de zomer worden uitgeleverd, zal ook dat van carbon zijn. Bij een eerste blik op het motorblok valt direct de liefde voor detail op, die we al eerder zagen op de Horex VR6. Het ingegraveerde merklogo pronkt trots in het chroom van de motordeksels en geeft de retro bike met de zwart gespoten cilinders in het verfijnd ogende frame een heel stemmige uitstraling. Kroon op het geheel is de prachtige benzinetank, die met zijn langgerekte vorm, veel chroom en rode kleur het Horex-erfgoed eer aan doet, overigens subtiel ondersteunt door het eveneens rode velglint op de spaakwielen.

Wat maakt de Regina Evo nog meer bijzonder? En hoe zag de vorige generatie van de Regina er ook alweer uit? Je leest het natuurlijk in MotoPlus 11/2023. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws