Premium

Eerste test Honda CB750 Hornet

De Honda Hornet is terug van weggeweest! En wel met een 92 pk sterke paralleltwin als kloppend hart. In een zonnig Spanje maken we kennis met de CB750 Hornet.

De nieuwe Hornet moet in alle opzichten ‘fun’ bieden en de geluidsbeleving vormt daarbij een belangrijk criterium. Nou, dat laatste zit wel snor, want die Hornet produceert een bijzonder aanstekelijk, volwassen en lekker in het gehoor klinkend geluid. Bijna on-Honda’s diep en luid, maar kennelijk ‘stil’ genoeg om aan alle geluidseisen te voldoen. Dat geluid is afkomstig van de 755cc metende paralleltwin die goed is voor 92 pk bij 9.500 toeren 75 Nm bij 7.250 toeren. Dat is ruim twintig pk meer dan concurrenten als de MT-07 van Yamaha en Kawasaki’s Z650. Verder is de Hornet voorzien van gemakken als een anti-hop-koppeling, ride-by-wire, drie rijmodi en de nodige rijmodi. Het 5,5 inch TFT-scherm is daarnaast ook voorzien van smartphone-connectiviteit en kent diverse weergave-opties.

Klinkt veelbelovend dus, maar om te kijken hoe fun de nieuwe Hornet daadwerkelijk is gingen we op pad in het achterland van het Spaanse Almeria. Hoe de Honda daar beviel lees je natuurlijk in MotoPlus 24/2022. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws