Premium

De moderne maxiscooter van Mash

Mash kennen we sinds 2012 van haar brede scala aan met name lichtere retro’s, maar verbreed nu haar horizon met een opvallend nieuw model. Onlangs trok het Franse merk namelijk het doek van de Belena: een maxiscooter die er in een 125- en 300cc-versie komt. Wij gingen er alvast een stukje mee op pad!

De scooter is dankzij de mooie scherpe lijnen, met name ook van de koplamppartij, lekker strak en modern vormgegeven en beschikt over de belangrijkste scooter-obligate functionaliteiten zoals een fikse (verlichte) opbergruimte onder het zadel met automatische vergrendeling, onderhoudsarme aandrijving en handschoenenvak met USB-C-aansluiting. Verder bestaat de uitrusting onder meer uit instelbare remhendels, ledverlichting (voor en achter), een overzichtelijk LCD-dashboard, bluetooth-connectivity, FM-radio en keyless-start. Technisch zijn de 125 en 300 bijna identiek: de basis – stalen wiegframe, CVT, 14 inch voor- en 13 inch achterwiel, duo-schokdempers achter, telescoopvoorvork – is hetzelfde, maar verschilt op een paar punten. Het dashboard is iets anders, de 125-versie is in meerdere kleuren en de wielbasis is 160 millimeter korter bij de lichtere variant. Maar het grootste verschil is natuurlijk het blok. Het 125cc-blokje is namelijk goed voor 11,3 pk, terwijl de 300cc er met 23,8 pk qua vermogen net iets ruimer bedeeld bij staat.

Rond Utrecht maken we kennis met de twee Belena’s, in MotoPlus 18/2023, lees je hoe de scooters in die urbane omgeving presteren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test CFMoto 450MT

Eerste test CFMoto 450MT

27 april, 2024

Met de 450MT kan CFMoto zo maar eens vol in de roos schieten. De allroad is fraai gelijnd, lijkt op papier alle ...
Nieuw kentekenbewijs in aantocht

Nieuw kentekenbewijs in aantocht

27 april, 2024

Het kentekenbewijs gaat veranderen. Het nieuwe kentekenbewijs wordt vanaf half juni uitgegeven en het heeft een ...

Overig nieuws