Premium

Bandentest deel twee: A2-banden

Banden die als eerste montage op 125-ers en 48pk-motoren zitten, blinken niet altijd uit in stuureigenschappen, grip en optimale veiligheid. We onderwerpen een aantal uiteenlopende banden in de maat 110/70 R17 en 150/60 R17 voor dit segment op een 44 pk sterke KTM 390 Duke eens aan een grondige test, op zowel droog als nat wegdek.

Dit tweede deel van de bandentest 2023 is opgedeeld in een droge en natte test. In beide testen worden de deelnemende banden – te weten de Bridgestone S22, Continental ContiMotion Z/M, CST CM-615/616, Dunlop GPR 300, Metzeler M9RR en Michelin Road 6 – weer beoordeeld op verschillende punten als wendbaarheid, stuurprecisie, feedback en gripgevoel en gedrag in grensbereik. Elke deelnemer krijgt een bepaald aantal punten, en zoals altijd is de band met de meeste punten onderaan de streep de winnaar. Maar we lichten in dit tweede deel van onze jaarlijkse bandentest ook uit hoe we precies testen, waarom we de KTM Duke 390 hebben gekozen als proefkonijn, waar je het beste je banden kunt aanschaffen en we vertellen je natuurlijk alles over de deelnemende banden.

Benieuwd hoe we precies testen en welke band op welk gebied goed presteert? Je leest het in MotoPlus 08/2023. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? klik hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws