Premium

Bandentest deel 1

Afslaan waar anderen aan de rand van de weg blijven staan, dat is het privilege als je een allroad van het kaliber GS hebt. Maar welke banden maken een geslaagde spagaat tussen offroad capaciteiten en geasfalteerde bochtenpret, overtuigen in de regen en hebben ook nog eens een acceptabele levensduur? Zes bandensets mogen het in deze test-twist laten zien.

Om het onszelf makkelijk te maken, hebben we dit eerste deel van de bandentest opgedeeld in drie duels. Te beginnen met het offroad-duel. Daarin rijden we vanzelfsprekend in het ‘terrein’ met de Continental TKC 70/Rocks en de Metzeler Karoo 4. Het allroad-duel gaat tussen de Metzeler Tourance Next 2 en Bridgestone AT 41, terwijl de Michelin Road 6 en Dunlop Roadsmart IV strijden in het Toer-duel. Per duel zetten we de resultaten overzichtelijk op een rijtje middels een puntensysteem, en komt er dus automatisch een winnaar uit. Alle zes de kandidaten worden daarnaast op de proef gesteld in de natte- en slijtagetest. Bij deze test hoort uiteraard ook een geschikte testmotor, die we dan weer gevonden hebben in de BMW R1250GS, die ondanks de geheel eigen Telelever-voorwielophanging voor heel algemene resultaten zorgt.

Benieuwd naar de resultaten van de duels in deze eerste bandentest? Je leest de uitkomsten in MotoPlus 07/2023. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Klik dan gewoon even hier…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws