Premium

Baggerweer in de bergen tijdens 100 Colls

Vorig jaar maakte Eric Bulsink als gast in het mediateam kennis met de 100 Colls, een toerwedstrijd waarin je in 48 uur zoveel mogelijk van 100 geselecteerde bergpassen in het hooggebergte op de grens van Frankrijk en Spanje moet rijden. Dit jaar deed hij weer mee, maar dan ‘voor het eggie’ met een Suzuki GSX-8S.

Al sinds ik voor het eerst onderweg was op een Honda XL500S over de Zwitserse Alpenpassen in de beginjaren 80 van de vorige eeuw, kan ik me als motorrijder weinig mooiers voorstellen dan uren achtereen door de bergen zwerven op een motorfiets, lekker zwieren en zwaaien. En genieten. Dus deze 100 Colls past precies in mijn straatje, ook al omdat je vooraf zelf een route in elkaar moet puzzelen, waarin je zo slim mogelijk de 100 door de organisatie uitgekozen bergpassen aan elkaar moet breien.

De toerwedstrijd begint op vrijdagmiddag 13.00 uur en stopt op zondagmiddag om dezelfde tijd, waarbij je je eigen startplaats en route mag bepalen, de finishplaats op zondag ligt wel vast. Uiterlijk 13.00 uur moet je onder de gele 100 Colls-finishboog zijn doorgereden die staat opgesteld in Sant Fruitós de Bages, circa 70 kilometer ten noordwesten van Barcelona. Elk van de maximaal 300 deelnemers krijgt voor de controle van de rijtijden en voor de registratie van de gereden passen trouwens een tracker mee van de organisatie, waarmee je van minuut tot minuut gevolgd wordt.

De 100 Colls is dus een bijzondere uitdaging, zowel voor- als tijdens het evenement. Dit jaar werd het Eric en de andere deelnemers zelfs extra moeilijk gemaakt door de slechte weersomstandigheden. Of Eric de finish heeft bereikt en wat hij onderweg meemaakte, dat lees je in MotoPlus 11/2024!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws