Premium

Alpenmasters 2023: wie is de nieuwe King of the Mountain?

De finaleplekken zijn vergeven en de verliezers hebben hun koffers gepakt. Het is tijd om met de acht finalisten en de titelverdediger nog één keer de Stelvio op de rijden om te bepalen wie zich de grote winnaar van de Alpenmasters 2023 mag noemen. Prolongeert de Ducati Multistrada V4S zijn titel of pakt een ander de kroon?

Voordat we echter met de motoren over de prachtige slingerwegen van de Stelvio sturen, leggen we eerst nog even uit hoe het werkt in deze finaleronde. Hier tellen namelijk niet meer de punten van de voorrondes, maar beslist het testpanel van motorbladen uit heel Europa wie er wanneer afvalt. Elk jurylid heeft namelijk per stemronde één stem om te bepalen wie er afvalt. Aan de vooravond van onze finale denken veel testrijders dat de Energica Experia de eerste afvaller zal zijn, maar dat blijkt de volgende ochtend niet het geval. Die twijfelachtige eer valt namelijk de Ducati Scrambler Icon te beurt. De Energica is een ronde later aan de beurt. Zo valt er elke ronde steeds één deelnemer af, totdat alleen de winnaar nog over is. Naast de acht finalisten uit de voorronden gaat zoals gezegd ook de Ducati Multistrada V4S de Stelvio op om zijn titel te verdedigen. En om het maar vast te verklappen: dat is hem niet gelukt!

Maar waarom is de Multistrada niet de Alpenmaster 2023, en door wie is hij verslagen? In MotoPlus 18/2023 lees je het uitgebreide verslag van de grote finale, en vertelt het testpanel – inclusief onze eigen Eric Bulsink – je hoe de winnaar de titelverdediger verslagen heeft én waarom de andere motoren zijn afgevallen!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws