Premium

Alpen-masters finale

‘Het beste totaalpakket van deze grote vergelijkingstest’, zo wordt de winnaar van de Alpen-masters 2022 omschreven. Logisch natuurlijk, maar wie is die winnaar dan? Is het één van de acht finalisten uit de voorrondes of weet de Ducati Multistrada V4S zijn titel van vorig jaar te prolongeren?

In de garage staan negen finalisten te trappelen, drie Japanse en zes Europese. In totaal 29 cilinders met 9,3 liter inhoud en zo’n 1.200 pk. Elk van deze motoren heeft zijn eigen karakter, en in deze finale vallen ze één voor één – na een stemronde onder de negen testrijders – af tot de het best in de alpenwereld passende motor overblijft. De eerste afvaller is helaas de Z650RS van Kawasaki. Niet omdat ‘ie niet goed is, integendeel. De Kawa is van alle finalisten de gemakkelijkst sturende motor van allemaal, met dank aan zijn brede stuur. Echter is de Japanse twin het zwakste blok van de finalisten, en komt het bergop simpelweg vermogen tekort. Ook het laadvermogen van 180 kilo heeft zo zijn beperkingen. Waar laat je je bagage, zeker als je met z’n tweeën bent? Uiteindelijk stemmen zeven van de negen juryleden ervoor om de Kawa als eerste naar huis te sturen.

Maar wie volgt er daarna? En wie weet uiteindelijk de overwinning te pakken, de Ducati Multistrada V4S of één van de andere finalisten? Je leest het antwoord natuurlijk in MotoPlus 19/2022. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws