Nieuws

Premium Touratech schokdemper voor Ténéré 700

Yamaha’s Ténéré 700 is een prima en betaalbare motorfiets, maar de vering kent zijn beperkingen. De EVO Extreme-serie schokdempers van Touratech tillen de veringcapaciteiten echter naar een duidelijk hoger plan.

Als het er ruiger aan toe gaat, dan komt de vering van de T7 soms wat tekort, wat zeker geen schande is. Het prijskaartje van de populaire allroad is er ook naar. Bovendien kun je achteraf altijd iets knappers monteren, zoals deze EVO Extreme-schokdempers van Touratech. De conventionele schokdemper is uitgerust met een piggybackreservoir en binnenwerk dat zelf bij extreme veerbewegingen tijdens ritten door ruig terrein schuimvorming voorkomt. Daardoor blijft de dempingskarakteristiek heel constant.

Door het gebruik van ‘low friction’ materialen en afdichtingen is de stick-slip minimaal, met een extra soepele veerwerking als resultaat. Daardoor spreekt de demper mooi aan. De verstelling van de veervoorspanning van de demper gebeurt door middel van een mooie losse – en daardoor makkelijk te bereiken – draaiknop. De in- en uitgaande demping is eveneens eenvoudig met fraaie en overzichtelijke knoppen in te stellen. De nieuwe EVO Extreme-demper is voor de gewone Ténéré 700en de World Raid, beide kosten € 1.695,-. Ook het voorgaande model van de demper (de Extreme zonder EVO) is nog altijd te koop, deze kost € 1.489,-. Info: www.touratech.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws